Podsumowanie programu Pomocy Żywnościowej
Sobota, 19-10-2024Data publikacji, Sobota, 19-10-2024, Paweł GromadzkiAutor, Paweł Gromadzki, 299Ilość wyświetleń, 299
Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 (FEPŻ)- Podprogram 2023,
współfinasowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus ( EFS+)
Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Korczynie zakończył wydawanie żywności na rok 2024.
Na podstawie umowy zawartej z Polskim Komitetem Pomocy Społecznej pozyskano
i rozdysponowano w sumie 8 577,12 kg i 3780 litrów żywności, w tym:
- Szynka wieprzowa 518,40 kg
- Szprot w oleju 239,36 kg
- Groszek z marchewką 600 kg
- Mąka pszenna 1400,00 kg
- Pasztet wieprzowy 168,96 kg
- Kawa zbożowa 144,00 kg
- Cukier 720,00 kg +720,00 kg
- Mleko UHT 720,00 l + 1440,00 l
- Fasolka po bretońsku 528,00 kg
- Ser żółty 500 kg
- Kasza jęczmienna 530,00 kg
- Makaron jajeczny świderki 880,00 kg
- Dżem truskawkowy 421,00 kg
- Szynka drobiowa 518,40 kg
- Płatki owsiane 441,00 kg
- Herbatniki maślane 248,00 kg
- Olej rzepakowy 1620 l
Kryterium uprawniające do otrzymania żywności w 2024 r. wynosiło:
- 2 056,40 zł dla osoby samotnie gospodarującej
- 1590 zł dla osoby w rodzinie
Z pomocy w tej formie skorzystało 441 mieszkańców Gminy Korczyna.


-
Droga Krzyżowa 2025 - tradycja, która łączy pokolenia
Piątek, 18-04-2025Data publikacji, Piątek, 18-04-2025, Joanna SzopaAutor, Joanna Szopa, 291Ilość wyświetleń, 291
Droga Krzyżowa 2025 - tradycja, która łączy pokolenia W Wielki Piątek, 18 kwietnia, ulicami Korczyny przeszła tradycyjna parafialna Droga Krzyżowa.
Więcej »
kliknij, aby przejść do dalszej części informacji
-
|
1Wybierz element 1 2Wybierz element 2 3Wybierz element 3 4Wybierz element 4 5Wybierz element 5
-
-
-
-
Droga Krzyżowa 2025 - tradycja, która łączy pokolenia
Piątek, 18-04-2025Data publikacji, Piątek, 18-04-2025, Joanna SzopaAutor, Joanna Szopa, 291Ilość wyświetleń, 291
Droga Krzyżowa 2025 - tradycja, która łączy pokolenia W Wielki Piątek, 18 kwietnia, ulicami Korczyny przeszła tradycyjna parafialna Droga Krzyżowa.
Więcej »
kliknij, aby przejść do dalszej części informacji
|